Zoek op trefwoord [uitgebreid zoeken]
Inhoudsopgave:
1. Home

2. Instituut ICI

3. Publicaties


5. Autobiografie

6. Weblog

7. Contact
 
12.12.2018, 00:32
Weblog overzicht†∑ Zoek een bericht

Bericht - 4451 keer gelezen
Korte kritische berichten over de actualiteit
INHOUD
- Boycot LinkedIn
- Van der Laan
- Steeds dezelfde geluiden
- Andere input
- Aboutaleb

- Van der Laan
Vandaag, zondag 1 februari 2009 Minister van de laan in Buitenhof gezien? Nog steeds sprak meneer over de taalproblematiek van migrantenkinderen. Hoe is het mogelijk dat het bij PvdA nog steeds niet doorgedrongen is dat de problematiek elders anders ligt dan in de taal. Namelijk in de botsende waarden en normen, codes en regels voor gedrag, communicatie, beleving en perceptie.

- Steeds dezelfde geluiden
Is het u ook opgevallen dat de media overwegend nog steeds dezelfde 'deskundigen' erbij halen en dat daarom we, met z'n allen geen vooruitgang boeken? Allicht: zelfde adviseurs, zelfde ineffectieve adviezen.

- Andere INPUT
Zou het niet verstandig zijn dat politieke partijen JUIST mensen te raadplegen die oneens zijn met de partij? Dat zou pas getuigen van moed. Bovendien is dat de beste weg voor vernieuwing en vooruitgang van inzichten. Geldt overigens voor de andere partijen.

- Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb burgemeester van Rotterdam. Komisch. Bij deze benoeming moest ik zo denken aan al die hardwerkende lieden bij diverse politieke partijen die vele vele jaren zwoegen en genoegen moeten nemen met kleinere 'beloning'. Neem zo'n figuur als Jacques Wallage (academicus, socioloog). Vanaf zijn kinderjaren hard rennen en draven voor en in de partij. Bijna alle denkbare posten doorlopen van Raadslid, Fractievoorzitter, Wethouder, Kamerlid, Voorzitter van de Kamerfractie, Staatssecretaris om eindelijk Burgemeester van Groningen te 'bereiken'. Lachen! Dan komt een jongeman uit Marokko, doet LTS en vervolg (dus niet eens academicus), niet opzienbarend hoog begaafd, betrekkelijk zeer korte tijd actief in de partij, razend snel wethouder, korte tijd Staatsecretaris. Te kort om te beoordelen. En hups! Burgemeester van Rotterdam. Komisch. Ahmed is goed bevriend met Wouter Bos. Tja, 'vriendjespolitiek' of niet? Het heeft toch ook iets onwerkelijks. Het degradeert ook wel het aanzien van zo'n benoeming, voel ik zo. Maar dat geldt overigens over de gehele linie bij andere 'Politieke benoemingen' de laatste jaren. Kijk maar wie de banken van de Tweede Kamer bevolkt. Een aantal van hen hebben bij/met ons gewerkt. Lieve mensen, dat wel. Maar hoog begaafd?????? Kan ik niet mijn hand voor in het vuur steken.

 
Copyright © 1982-2010 - ICI - Alle rechten voorbehouden