Uit Karakter uitgevers, voorjaar 2005

Prof. dr. David Pinto is de ‘communicatievirtuoos’ (aldus Vrij Nederland) en de ‘originele denker’ (volgens De Telegraaf), wiens prominente en eigenzinnige stem een belangrijke rol speelt in ons nationale minderhedendebat. Zo is Pinto, die zelf van Marokkaans-joodse dus allochtone afkomst is, de bedenker
en grootste tegenstander van het ‘doodknuffelen’ van buitenlanders en de ontwikkelaar van concepten als het inburgeringscontract. Kortom, als er iemand in staat en gerechtigd is de ‘verkeersregels van onze nieuwe, multiculturele samenleving op te stellen, dan is het wel David Pinto.

De wereld volgens Pinto: gedragsgids voor het nieuwe Nederland is een praktische handleiding voor iedere Nederlander. Aan de hand van talloze duidelijke en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk worden in dit boek op het gebied van het gezin, de buurt, de school, het bedrijf, het ziekenhuis, het zwembad, de overheid en ‘de straat’ de spelregels van goed en fout gedrag, normen en waarden beschreven. In een voor iedereen begrijpelijke taal, zonder ingewikkeld taalgebruik over beleid, politiek, racisme
en discriminatie. Helder en zonder taboes geeft David Pinto ons:

  • de ‘spelregels’ voor de multiculturele samenleving;
  • een duidelijke normen- en waarden analyse;
  • met meer dan 70 concrete praktijkvoorbeelden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.