Bij Willem-Alexander en Maxima

NIW 53, 23 september 2005

André Azoulay, adviseur van de koning van Marokko, kwam woensdag 23 september naar Nederland om te praten met vertegenwoordigers van de Joodse en Marokkaanse gemeenschap. Tijdens zijn tweedaagse bezoek ontmoette hij prins Willem-Alexander en prinses Maxima, de burgemeesters van Den Haag en Amsterdam, Tweede Kamer-leden en Marokkaanse jongeren.
Burgemeester Deetman had voor iedereen een cadeautje. Na de ontvangst in Den Haag liep het gezelschap op met David Pinto, Simon Bornstein, Tweede Kamerlid Koenders en leden van het Internationaal Hof in Den Haag.
Rabbijn Evers: “Er volgde een heel betrokken en sympathiek gesprek over integratiepolitiek en onderwijs”.
Opvallend citaat van Willem-Alexander: “Ik ben ook een allochtoon”, en van Azoulay: “Ik ben Joods”‘.
Azoulay bezocht in Amsterdam de Joodse Scholengemeenschap Maimonides. In het Bijbels Museum opende hij een tentoonstelling over Joden in Marokko. Het bezoek past in het project ‘400 jaar relaties tussen Nederland en Marokko’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.