De Volkskrant, 23-01-2009

Vervolging Wilders niet verstandig

Wie zich beledigd voelt door de uitspraken van Geert Wilders, moet niet naar de rechter stappen, maar die uitspraken zelf weerleggen, betoogt David Pinto.

Wat onverstandig van het Amsterdamse gerechtshof om Geert Wilders alsnog te vervolgen voor zijn nietszeggende Fitna en zijn uitspraken over Arabieren, moslims en de islam. Of heeft de angst weer de kop opgestoken omdat een paar moslims woedend zijn geworden en zijn gaan klagen?

Stel nou dat Wilders hetzelfde zou hebben geroepen over de Thora, de Joden en het Jodendom. Geen haar op mijn hoofd zou zich gekrenkt voelen, al ben ik zelf
Jood. Zelfs de club Een ander Joods geluid daag ik wegens zijn infame en ziekelijke standpunten en uitspraken niet voor de rechter.

Ik durf te voorspellen dat deze misstap van het hof de PVV van Geert Wilders heel wat stemmen zal opleveren. Let op mijn woorden: na een eclatante overwinning
van deze partij bij de komende verkiezingen zullen de ‘deskundigen’, de vrienden van de heersende mening, aanschuiven aan de tafel van Pauw & Witteman, NOVA et cetera, en achteraf moeten bekennen dat zij het toch verkeerd hadden gezien om Wilders zoveel aandacht te schenken, en zo’n enorme betekenis toe te kennen aan diens uitspraken over de islam.
De uitspraak van het hof behoort tot dezelfde categorie foute als die van Job Cohen die ging praten met een groepje Marokkanen die publiekelijk, in demonstraties, afgrijselijke teksten hadden gescandeerd over Joden. Het is het belonen van slecht gedrag. Ik hoor ze, al lachend, verslag doen aan hun vriendjes: ‘Cool man, je roept ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ (en wij weten drommels goed dat dat echt niet kan, man; dat is ons immers meermalen verteld), en dan komt de burgemeester met jou thee drinken.
Hoe vind je dat? Vet, hè? Wil je die Jood ook es spreken? Moet je ook zo iets doen. Wat is Nederland toch een maf klotelandje, hè?’
Waarom deed Job dat? Hij hoorde dat een aantal van die jochies woedend was. En hij gaf ze aandacht, waarvan achteraf zal blijken dat die verkeerd is besteed.
Maar je kunt het nu ook al weten, geachte, goed bedoelende, braaf denkende medeburger. Je weet toch dat alles waar je energie in steekt, groeit en bloeit? Of moet je daar de Kabbala voor hebben bestudeerd?
Nederland, word eens wakker, Laat Wilders en anderen roepen wat ze willen. Laat ze hun mening maar geven over de islam, moslims, Arabieren en Marokkanen. En laat de groeperingen die zich aangevallen voelen, voor zichzelf opkomen.
Als het niet juist is wat Wilders beweert, laat de betrokkenen dat dan zelf weerleggen. Maar daarbij moeten zij dezelfde wapens gebruiken als die Wilders tegen hen gebruikt. En het niet spelen via de strafrechter.
Er moeten toch genoeg geleerde en goedgebekte moslims te vinden zijn die zijn beweringen kunnen weerleggen als hij onzin uitkraamt? Laat ze daarin emanciperen, blijf niet almaar alles voor hen opknappen. Zo maak je moslims
invalide. Of is dat toch wat men stiekem wil?
Wilders, met zulke stomme en zwakke tegenstanders heb je geen vrienden meer nodig. Je zult uitgroeien tot een van de grootste partijen in deze Lage Landen vol
middelmatige, brave, zichzelf wegcijferende, zwakke broeders. Roep nog maar eens wat. Er staan in de Koran abjecte verzen waarin joden en christenen gelijk worden gesteld aan apen en ezels. Over hen meldt de Koran onder meer:
‘De haat blijkt openlijk uit hun monden, maar wat hun borsten verbergen is erger’ (soera 3, vers 118) en ‘0 gij die gelooft, neemt u niet de joden en de christenen tot
vrienden, zij zijn elkanders vrienden’ (soera 5, vers 51).

Hoe zal de goegemeente hierop reageren? Net zoals Jean Tillie dat gisteren deed (Voorpagina, 22 januari)? Tillie is overigens de man die onlangs op grond van onderzoek in opdracht van de Gemeente Amsterdam tot de conclusie kwam dat we ‘nog meer thee moeten drinken’.
Verwijzend naar de jaren dertig, toen joden vergeleken werden met ratten, zegt Tillie: ‘Algemeen is het besef dat zo’n vergelijking de menselijke waardigheid aantast.’ Dat is juist. Maar dan zou het consequent zijn als Tillie de vergelijking in de Koran van joden en christenen met apen en ezels evenzeer in strijd verklaart met de menselijke waardigheid. Maar daar hoor je hem niet over.
Wilders, roep ook iets over vrouwen. Wijs op soera 4, vers 34 bijvoorbeeld, waarin staat: ‘Maar zij van wie gij opstandigheid vreest vermaant haar en vermijdt haar op de rustplaatsen en slaat haar.’
Je moet haar dus slaan, ook als je alleen maar ‘opstandigheid vreest’.
Als je op deze verzen wijst, moet men maar naar de strafrechter lopen. En wat als die arme rechter, daartoe aangezet door een uitstekend advocaat, met eigen ogen ziet dat die verzen daar inderdaad veelvuldig in voorkomen? Dan wordt jouw aanhang nog groter. Dan zullen nog veel meer mensen roepen: ‘Zie je wel, Geert Wilders heeft toch gelijk. Hij is onze held.’ En je gaat groter groeien. Zeker weten.

David Pinto is hoogleraar/directeur van het Intercultureel Instituut Amsterdam. Zie www.davidpinto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.