Celstraf geëist tegen zus Aboutaleb

Zal Buitenhof (van de Linkse Kerk) zelfverklaarde salafist Ahmed Aboutaliban hierover vragen of hij hierbij heeft geholpen? Hij zal het natuurlijk glashard ontkennen, Taqui’a, weet je wel.

Celstraf geëist tegen zus Aboutaleb wegens verduistering 63.000 euro
UPDATE Tegen de zus van burgemeester Ahmed Aboutaleb is vanmiddag door justitie in Amsterdam zes maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk vanwege verduistering. Latifa Aboutaleb (47) drukte ruim € 63.000 achterover van de van de stichting Noord Bruist.
Volgens justitie spendeerde ze het geld aan huur, kleding, de kapper en incassobureau’s. De fraude vond plaats in 2012 en 2013. Latifa Aboutaleb was penningmeester bij de stichting die jaarlijks een festival met muziek, dans en kunstenaars in Rotterdam Noord organiseerde.
Als het aan justitie ligt, gaat Aboutaleb niet alleen de cel in, maar moet ze ook het verduisterde geld terug betalen aan de gedupeerde stichting en mag ze vijf jaar lang geen bestuursfuncties bij stichtingen uitoefenen. Justitie neemt het haar bijzonder kwalijk dat ze nooit heeft gereageerd op berichten en geen enkele poging heeft gedaan om het geld terug te betalen.
Leefbaar Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.