Gastspreker

Regelmatig word ik gevraagd als spreker bij themabijeenkomsten, presentaties etc. Interesse?
Neem dan contact met me op via het contactformulier.

(om over te nemen door opdrachtgevers als ‘Aankondiging’ voor een lezing, presentatie, workshop, training)

Prof. dr. David Pinto, expert inclusie, migratie & inburgering, is hoogleraar/directeur van het Intercultureel Instituut (ICI) in Amsterdam. Het ICI is sinds 1982 een expertisecentrum voor Inclusiviteit. Naast 19 boeken en tal van artikelen en columns is David Pinto de bedenker van:

  • Het concept ‘doodknuffelen’ van migranten in Nederland;
  • het concept en de uitwerking van Inburgeringscursussen;
  • de ‘structurentheorie’ aangaande verschillen (in perceptie en gedrag) tussen groepen, organisaties en individuen;
  • de Drie Stappen Methode (DSM/Pinto-methode) hoe (groepen, organisaties en individuen) effectief kunnen omgaan met verschillen met behoud van ieders eigenheid;
  • naast de (binnen de motivatieleer) befaamde ‘Piramide van Maslow’ (voor ‘The West’ – 12%), bedenker van de ‘Piramide van Pinto’. (voor ‘The Rest’ – 88%).

De ervaringen van persoonlijke migraties (van Marokko naar Israël en van daar naar Nederland) vinden hun weerslag in Pinto’s werk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.