Uit het onderzoek “Onbekend maakt …. onbenut’ blijkt dat de beleidsvoornemens van de overheid om het allochtoon ondernemerschap te versterken grotendeels zijn uitgevoerd en dat bovendien aanvullende activiteiten zijn ontplooid. Geconstateerd wordt dat de mate van succesvol ondernemen door allochtone ondernemers enigszins is verbeterd ten opzichte van 1986. Het aantal allochtone ondernemers is van 1986 tot en met 1992 verdubbeld van circa 13.000 tot 26.000. De toename is het grootst onder de bevolking van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse herkomst.
In hoeverre dit kan worden toegeschreven aan het overheidsbeleid, is voor de onderzoekers onduidelijk. Voorzichtig concluderen zij dat het overheidsbeleid de positieve ontwikkeling heeft ondersteund.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.