Ondanks druk formatie-overleg had VVD-leider F. Bolkestein woensdag toch even tijd vrijgemaakt om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen van een boekje waarin het tot nu toe gevoerde minderhedenbeleid wordt gekraakt. De auteur van het boekje, dr David Pinto, kwam een aantal jaren geleden in de publiciteit met zijn opmerking dat minderheden worden doodgeknuffeld.
Pinto voorspelt in Het virus cultuurverschillen (Bohn Stafleu van Loghum, 35 gulden) dat de ontwikkelingen rond minderheden op een regelrechte ramp uitlopen.
Hij vindt dat minderheden in de Nederlandse samenleving steeds afhankelijker worden gemaakt. Daarnaast neemt de irritatie bij autochtonen over allochtonen toe. Pinto zei woensdag dat autochtonen vrijuit over hun onlustgevoelens moeten kunnen spreken, zonder meteen voor racist te worden uitgemaakt. Autochtonen moeten van hun hart geen moordkuil maken.
Bolkestein ging niet op deze suggestie in, maar hij voelt net als Pinto sterk voor een ‘inburgeringscontract’ voor immigranten. Pinto heeft daarbij alle immigranten op het oog en niet alleen die groepen die onder het officiële beleid vallen. De VVDleider zei dat zo’n contract ‘in een volgende kabinetsperiode een van de uitgangspunten moet zijn van een minderhedenbeleid dat tot integratie leidt’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.